Здравија верзија омиљене посластице из детињства никога не оставља равнодушим. Чоко кето крофнице у комбинацији са кокосовим брашном чине изврсну посластицу. Крофнице су савршенство које ће ваши гости и ваша деца обожавати.
Састојци:
- 4 јајета
- 120 грама отопљеног путера
- 3 кашике пуномасног млека
- 1 кашичица заслађивача
- ¼ шоље кокосовог брашна
- ¼ шоље какао праха
- ¼ кашичице морске соли
- ¼ кашичице соде бикарбоне
Састојци за глазуру:
- 1 црна чоколада
- 1 кашика уља
Припрема:
Помешати кокосово брашно, какао прах, со и соду бикарбону и одложити са стране. Пенасто умутите јаја, па уз полагано и стално мућење додати отопљени путер, млеко и заслађивач. Наставити мућење и постепено додавати кокосово брашно. Мутити док се не добије уједначена смеса. Кашиком пуните калупе претходно загрејаног апарата за мини крофнице и или их можете пећи и у рерни у калупима за крофнице.
Када пуните калупе водите рачуна да ставите довољну количину смесе, да доњи калупи буду до врха пуни како би, када нарасту, горње странице крофница могле да се испеку. Пеците их у апарату пар минута, док не замиришу и не порумене. Ако печете у рерни пеците на 180 степени док не порумене.
Готове крофнице хитро извадите из калупа, најлакше виљушком. На тихој ватри, уз стално мешање отопите чоколаду са уљем. Сваку крофну пажљиво умочите у чоколадну глазуру.
По жељи крофнице поспите кокосом, сецкани ораси или шарене мрвице. Сачекајте да глазура на крофницама стегне, па послужите крофнице.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.