За време великих врућина жудимо за хладним и освежавајућим десертима који се не пеку и који се врло лако спремају. Чизкејк са боровницама је такав десерт. Најтежи део рецепта је чекање да се торта стегне.
Састојци:
- 180 грама плазма кекса
- 100 грама путера
- 250 грама слатке павлаке
- 200 грама „Ella“ситног сира
- 100 грама шећера у праху
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 150 грама боровница
Припрема:
Ако нисте купили млевену плазму, онда можете и обичну плазму уситнити у блендеру. Помешајте кекс са отопљеним путером док не добијете смесу која подсећа на мокри песак. Смесу добро утисните у калуп за торте. Оставите да се охлади око пола сата. Миксером умутите крему у шлаг. У посебној посуди помешајте сирни намаз са шећером док не добијете глатку смесу. Нежно умешајте шлаг у сирни намаз и све зачините екстрактом ваниле. Пребаците смесу на подлогу од измрвљених кекса и у њу утисните половину боровница. Ставите колач од сира у фрижидер најмање четири сата или преко ноћи. Послужите кришке колача са преосталим свежим боровницама.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.