Кора кромпира није ништа мање хранљива од меснате унутрашњости и одличан је извор влакана. Треба их брзо искористити, али овај једноставан рецепт можете припремити док сте заузети припремом других ствари.
Састојци:
- 2 велика кромпира
- маслиново уље
- со
- зачини по вашем избору
Припрема:
Кромпир добро оперите и очистите пре него што га огулите, а затим га огулите гулицом за кромпир. Кора може бити предебела ако користите нож. Кожице кромпира не могу дуго да стоје, па их ставите на плех обложен папиром за печење. Коре кромпира попрскати уљем и посути одабраним зачинима. Мешајте све рукама док се коре равномерно не премажу уљем и зачинима. Пећи у рерни на 200 степени. Уверите се да су коре у једном слоју и затим их ставите у загрејану рерну на 200 степени док не порумене и постану хрскаве, око 8-10 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.