Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Цимет ролнице

Кифлице од цимета су права посластица која мами мирисом и богатим укусом цимета у меком тесту које се топи у устима.
Фото: Pixabay/monicore
Састојци за тесто:
  • 500 г глатког брашна
  • 1 пакет сувог квасца
  • 250 мл млаког млека
  • 100 г шећера
  • 80 г путера, растопљеног
  • 1 јаје
  • прстохват соли
За пуњење:
  • 150 г смеђег шећера
  • 1-2 кашике цимета
  • 60 г путера, собне температуре
За глазуру:
  • 100 г крем сира
  • 50 г путера, собне температуре
  • 100 г шећера у праху
  • 1 кашичица ванилин шећера или екстракта ваниле
Припрема:

Помешајте брашно и со у великој посуди. Ако користите суви квасац, додајте га одмах; ако користите свеж квасац, растворите га у топлом млеку са кашичицом шећера и оставите да се активира 5-10 минута.

У средини брашна направити удубљење и сипати млеко, отопљени путер, шећер и јаје. Замесити глатко и еластично тесто које се не лепи за руке. По потреби додати још мало брашна. Оставите тесто покривено на топлом месту око 1 сат или док се не удвостручи.

Помешајте смеђи шећер и цимет у чинији. Разваљајте тесто на побрашњеној површини у правоугаоник дебљине око 1 цм.

Премажите га омекшалим путером и равномерно поспите мешавином шећера и цимета.

Увијте тесто у чврст ролат. Исеците ролнице ширине 2-3 цм и ставите у подмазан плех, остављајући мало размака између њих.

Оставите кифлице да се дижу најмање пола сата док загрејете рерну на 180 степени.

Пеците ролнице 20-25 минута, док не постану златне. Пазите да их не прекувате да остану мекани.

У чинији помешајте крем сир, путер, шећер у праху и ванилин шећер. По потреби додајте млеко да добијете глатку глазуру.

Вруће ролнице са циметом прелијте топлом глазуром и послужите топле или хладне.

Пријатно!

Ovaj začin vam može pomoći da smanjite unos šećera

Преузмите андроид апликацију.