Рецепт постоји скоро цео век, а популарна је широм света. Редовна је на менију свих ресторана који држе до себе. Људи је сматрају здравијом и мање калоричном заменом за оброк, а због дресинга и пармезана, Цезар салата има приличан број калорија. Па, ако желите здравију варијанту, избаците дресинг.
Састојци:
- 100 грама димљене сланине
- 200 грама белог пилећег меса
- 30 грама пармезана
- 2 парчета тост хлеба
- главица зелене салате
- 2 парадајза
- сок од 1 лимуна
- павлака
- мајонез
- маслиново уље
- бибер, со
Припрема:
Пропржити исецкану сланину. На тефлону испећи пилетину, па исећи је траке. Хлеб испећи у тостеру исећи на коцке. Умутити маслиново уље са соком од лимуна, посолити и побиберити. Добијеним дресингом (са маслиновим уљем) прелити опрану и исцепкану зелену салату. Преко салате наређати пилетину, сланину, крутоне (препечени хлеб), парадајз, крупно нарендани пармезан и преко тога прелити умућену павлаку с мајонезом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.