Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Брзински ручак када је напољу вруће и не желите да кувате

Када је напољу вруће и не желите да кувате, конзервисана туњевина је одличан избор. Од њега можете направити намаз, додати у сендвич или тортиљу. Тортиља са туњевином и поврћем је брзи ручак пун протеина који се може саставити за само пет минута.
Фото: Pexels/lee c
Састојци:
  • 1 тортиља
  • 1 мала конзерва туњевине
  • 1 мали парадајз
  • ½ бибера
  • ½ авокада
  • ½ кашичице белог лука у праху
  • мало лимуновог сока
  • со
  • бибер
  • свеж першун
Припрема:

Ставите тортиљу на равну површину и додајте јој половину авокада. Згњечите авокадо виљушком и зачините га сољу, бибером, белим луком у праху и мало лимуновог сока. Туњевину оцедите од уља или саламуре и распоредите по авокаду. Очистите и исецкајте парадајз и бибер и додајте их у тортиљу. По жељи можете додати и мало свежег першуна или коријандера. Ако желите да повећате вредност протеина у оброку, у тортиљу додајте пасуљ из конзерве, сочиво или леблебије. Заролајте тортиљу и уживајте у брзом ручку.

Пријатно!

Šta je potrebno da znate pre nego što uvedete grejpfrut u svoju svakodnevnu ishranu

Преузмите андроид апликацију.