Салата је увек добар предлог за ручак.
Састојци:
- 1 главица зелене салате Исберг
- 250 грама печеног белог пилећег меса
- 100 грама крутона
- 50 грама пармезана
- 50 милилитара екстра девичанског маслиновог уља
- 2 кашике лимуновог сока
- 1-2 чена белог лука
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашичица „Ворчестер“ соса
- со, бибер, по жељи
Припрема:
Салату добро оперите, осушите и исеците на мање комаде. Ставите га у већу посуду. Печену пилетину откинути и додати у салату заједно са крутонима. Половину пармезана исеците на дугачке траке и додајте у салату. Остатак пармезана ситно изрендати и помешати са маслиновим уљем, сецканим белим луком, лимуновим соком, сенфом и „Ворчестер“ сосом. Посолите и побиберите, по жељи. Добијеним сосом прелијте салату и одмах послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.