Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Бели медаљони

Погледајте овај одличан рецепт за сочно и меко пилеће или ћуреће месо.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • око 400 грама пилећег или ћурећег белог меса
  • једно веће јаје
  • две пуне кашике павлаке
  • поврће
  • брашно или презле или брашно од спелте (било које врсте)
  • уље
  • зачини по жељи
Припрема:

Месо исеците на мање одреске, не много танке, али ни много дебеле. Сваки одрезак истуците батом за месо. Умутите јаје са кремом. Ако су вам јаја мала, ставите два. Поспите поврћем и по жељи додајте још зачина. У добијену масу убаците исечено месо, тако да ниједан бочни комад меса не вири. Оставите месо у фрижидеру да одстоји најмање два сата, може и дуже. Месо је најбоље припремити увече и пећи сутрадан. Припремљено месо извадити и уваљати у презле или брашно или проја брашно. Пржите на уљу у загрејаном тигању, са обе стране, док не порумени.

Пријатно!

Razlozi zbog kojih treba da jedete ribizle

Преузмите андроид апликацију.