Бечка шницла спада у омиљен начин припреме меса, шницли. Може пронаћи и у понуди многих ресторана у региону, те се може рећи да је јако популарна. А врло често је сви спремамо и код куће. За све оне који можда не знају како се прави популарна шницла.
Састојци:
- 4 јунеће шницле
- 1 јаје
- 4 кашике брашна
- 4 кашике презли
- со
- бибер
- уље за пржење
Припрема:
Шницле посолимо, провучемо кроз брашно, улупано јаје и презле. Ствавимо их у тигањ у загрејано уље. Када порумене извадимо из уља и ставимо на папир да се оцеди вишак. Бечка се служили са кришком лимуна, мешаном купус салатом, кромпир пиреом или прженим кромпирићима.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.