Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Бананамису

Банане су многима омиљено воће. Често их једемо као део доручка са овсеним пахуљицама или нам служе као брза ужина и вечера. Ако сте жељни десерта од банане, предлажемо да пробате овај брзи колач, који ми од миља можемо назвати – бананамису.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt
Састојци за бисквит:
  • 4 јаја
  • 4 кашике шећера
  • 4 кашике брашна
  • мало путера и хлебних мрвица за калуп
Састојци за фил:
  • 4 децилитра слатке павлаке
  • 5 кесица шећера у праху
  • 50 грама маскарпоне сира
  • 3 банане
  • сок од 1 лимуна
  • какао
  • 1 кашика презле
Припрема:

Прво испеците бисквит. Калуп за торте који се може одвојити премазати са мало путера, посути презлом и оставити на страну. Укључите рерну на 180 степени. Умутити јаја, додати шећер и мешати док се смеса не удвостручи и не постане светло жута. Затим у смесу додати просејано брашно и лагано мешати шпатулом или варјачом, никако миксером.

Смесу сипајте у калуп, ставите у загрејану рерну и пеците око 15-20 минута, док се бисквит не одвоји од калупа и не добије златножуту боју по површини. Оставите да се бисквит охлади у калупу и припремите крему. Слатку павлаку умутити миксером док се мало не стврдне. Затим додајте шећер и мешајте док се шлаг не учврсти. У посебној посуди миксером мало измиксајте маскарпоне, па додајте у шлаг и лаганим ручним мешањем састојке умешајте у компактну крему. Када је готово, ставите у фрижидер. Банану ољуштите, исецкајте на пола, попрскајте лимуновим соком и распоредите на охлађени бисквит. Можда ће вам требати више банана, у зависности од њихове величине и величине калупа, па рачунајте на то. Прелијте бананама и кремом од кекса. Мало протресите калуп да се крем спусти и по потреби га загладите шпатулом, па торту ставите у фрижидер на неколико сати. Било би идеално да преноћите у фрижидеру. Пре сервирања поспите какаом.

Пријатно!

Zašto je kora od banane dobra za područje ispod očiju?

Преузмите андроид апликацију.