Банане су многима омиљено воће. Често их једемо као део доручка са овсеним пахуљицама или нам служе као брза ужина и вечера. Ако сте жељни десерта од банане, предлажемо да пробате овај брзи колач, који ми од миља можемо назвати – бананамису.
Састојци за бисквит:
- 4 јаја
- 4 кашике шећера
- 4 кашике брашна
- мало путера и хлебних мрвица за калуп
Састојци за фил:
- 4 децилитра слатке павлаке
- 5 кесица шећера у праху
- 50 грама маскарпоне сира
- 3 банане
- сок од 1 лимуна
- какао
- 1 кашика презле
Припрема:
Прво испеците бисквит. Калуп за торте који се може одвојити премазати са мало путера, посути презлом и оставити на страну. Укључите рерну на 180 степени. Умутити јаја, додати шећер и мешати док се смеса не удвостручи и не постане светло жута. Затим у смесу додати просејано брашно и лагано мешати шпатулом или варјачом, никако миксером.
Смесу сипајте у калуп, ставите у загрејану рерну и пеците око 15-20 минута, док се бисквит не одвоји од калупа и не добије златножуту боју по површини. Оставите да се бисквит охлади у калупу и припремите крему. Слатку павлаку умутити миксером док се мало не стврдне. Затим додајте шећер и мешајте док се шлаг не учврсти. У посебној посуди миксером мало измиксајте маскарпоне, па додајте у шлаг и лаганим ручним мешањем састојке умешајте у компактну крему. Када је готово, ставите у фрижидер. Банану ољуштите, исецкајте на пола, попрскајте лимуновим соком и распоредите на охлађени бисквит. Можда ће вам требати више банана, у зависности од њихове величине и величине калупа, па рачунајте на то. Прелијте бананама и кремом од кекса. Мало протресите калуп да се крем спусти и по потреби га загладите шпатулом, па торту ставите у фрижидер на неколико сати. Било би идеално да преноћите у фрижидеру. Пре сервирања поспите какаом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.