Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Банана „bread“ са чоколадом

Ово је одличан рецепт када имате превише зрелих банана.
Фото: Pixabay/alipub
Састојци:
  • 120 грама брашна
  • 65 грама незаслађеног какао праха
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • пола кашичице соли
  • 120 грама шоље растопљеног путера
  • 160 грама смеђег шећера
  • 3 велике зреле банане
  • 2 велика јаја на собној температури
  • 120 грама павлаке на собној температури
  • 1 кашичица чистог екстракта ваниле
  • 200 грама комадића чоколаде
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Подмажите калуп за хлеб уљем или га обложите папиром за печење, а док се рерна загрева, у чинију средње величине просијте брашно, какао прах, соду бикарбону и со. Промешати и оставити на страну. У малој чинији изгњечите три зреле банане, ау средњој чинији помешајте растопљени путер и смеђи шећер док се не формира густа паста. Додајте пасиране банане, павлаку и ванилију. Мешајте док се не сједини. Додајте једно по једно јаје и добро промешајте, па додајте све суве састојке и наставите да миксате док се све не сједини. Тесто ће бити мало грудасто због банана, али то је сасвим у реду. На крају додајте комадиће чоколаде (мало сачувајте за врх) и сипајте тесто у калуп за хлеб. Напуните посуду до три четвртине висине калупа, а ако имате вишка теста, можете га ставити у калуп за мафине. Поспите додатне комадиће чоколаде на врх теста. Хлеб од банане пеците 50 до 60 минута, а тесто можете проверити чачкалицом – да је хлеб готов знаћете када уметнута чачкалица изађе чиста. Оставите хлеб од банане да одстоји у тигању десет минута, а затим га пребаците на решетку за хлађење. Оставите да се потпуно охлади пре сервирања. Чувајте га покривено на собној температури до пет дана.

Пријатно!

Tri odlične salate za zdravu kožu

Преузмите андроид апликацију.