Посластице као што је баклава имају дугу традицију и не можете погрешити са њима.
Састојци:
- 1/2 килограма танких кора
- 150 грама млевених ораха
- 200 грама шећера
- 150 грама сувог грожђа
- 1/2 шоље истопљеног путера
Састојци за прелив за посластицу:
- 600 грама шећера
- 300 милилитара воде
- сок од 1 лимуна
За посластицу, требаће вам три коре. Ређајте их у плех. Сваку трећу кору премажите путером. Помешајте орахе, шећер и суво грожђе и овим филујте сваку трећу кору. Исеците баклаву на више троуглова. Загрејте рерну на 200 степени и пеците баклаву 45 минута. Скувајте сируп за баклаву. На шпорету растопите шећер у води и додајте сок од лимуна. Сируп кувајте 5 до 6 минута. Испечену баклаву оставите да се охлади па је прелијте врућим сирупом. Сачекајте да се баклава скроз охлади и поспите је млевеним орасима пре послужења.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.