Багелс су веома популарна пецива, али понекад им је потребно и до 24 сата да се припреме. Међутим, постоје једноставније верзије, а ово је свакако једна од њих.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2025/02/bagel-7706691-640-620x414.jpg)
Наиме, за припрему овог рецепта вам неће бити потребан квасац, па стога нећете морати да чекате да тесто нарасте.
Састојци:
- 300 грама обичног брашна
- 300 грама грчког јогурта
- једна кесица прашка за пециво
- једна кашика уља
- соли
- мешавина семена
- једно жуманце
Припрема:
Прво помешајте брашно, кашичицу соли и прашак за пециво. Затим додајте грчки јогурт и уље. Замесити тесто и поделити га на шест једнаких лоптица.
Обликујте их и направите рупе у средини теста. Премажите жуманцем и поспите мешавином семена. Не морате да купујете посебну мешавину семена. Довољно је имати сусам и још неке семенке попут црног сусама, лана, кима и сл.
Пеците ђевреке у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута. Оно што је одлично код овог теста је то што га можете пећи у фритези на врући ваздух. Довољно их је пећи око 15 минута на температури од 180 степени.
Пријатно!
Koliko proteina treba da unosite u toku dana? Izračunajte sami na jednostavan način
Преузмите андроид апликацију.