Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Багелси

Багелс су веома популарна пецива, али понекад им је потребно и до 24 сата да се припреме. Међутим, постоје једноставније верзије, а ово је свакако једна од њих.
Фото: Pixabay/hiven1000

Наиме, за припрему овог рецепта вам неће бити потребан квасац, па стога нећете морати да чекате да тесто нарасте.

Састојци:
  • 300 грама обичног брашна
  • 300 грама грчког јогурта
  • једна кесица прашка за пециво
  • једна кашика уља
  • соли
  • мешавина семена
  • једно жуманце
Припрема:

Прво помешајте брашно, кашичицу соли и прашак за пециво. Затим додајте грчки јогурт и уље. Замесити тесто и поделити га на шест једнаких лоптица.

Обликујте их и направите рупе у средини теста. Премажите жуманцем и поспите мешавином семена. Не морате да купујете посебну мешавину семена. Довољно је имати сусам и још неке семенке попут црног сусама, лана, кима и сл.

Пеците ђевреке у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута. Оно што је одлично код овог теста је то што га можете пећи у фритези на врући ваздух. Довољно их је пећи око 15 минута на температури од 180 степени.

Пријатно!

Koliko proteina treba da unosite u toku dana? Izračunajte sami na jednostavan način

Преузмите андроид апликацију.