Иако порекло багела или ђеврека како их ми зовемо, потиче из Пољске, ово пециво је изузетно популарно у САД, а посебно у Њујорку.
Састојци:
- 500 грама брашна
- 300 милилитара топле воде
- једна кашичица соли
- једна кесица сувог квасца
- једно јаје
- уље
- зачини као што су морска со, грануле белог лука
- семенке: сусам, ћуретина, мак, лан
Припрема:
Додајте квасац у топлу воду и оставите да нарасте. За то време припремите чинију са брашном и додајте кашичицу соли. Када квасац нарасте, пребаците га у чинију са брашном и месите тесто док не постане глатко. Затим га пребаците у науљену посуду и прекријте крпом. Тесто треба да одстоји један до два сата да би нарасло. Када је тесто готово, поделите га на осам једнаких делова и прво обликујте лоптице, а затим направите рупу у средини теста. Ставите их у плех обложен папиром за печење и поново покријте крпом 10 минута. За то време ставите воду у шерпу и оставите да проври. Кувајте сваки ђеврек један минут и поново поређајте у тепсију. На крају их премазати умућеним јајетом и додати зачине и семенке. Потребно је пећи 15 минута на 220 степени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.