Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ароматичи пилећи батаци

Слатка и кисела пилетина у соја сосу.
Фото: Pixabay/LAWJR
Састојци:
  •  4 пилећих батака
  • 2 чена белог лука
  • 4 кашике соја соса
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 беланце
  • 1 мања шоља густине сос
  • 1 кашичица меда
  • 1 кашичица смеђег шећера
  • 1 кашичица пасираног парадајза
  • 1 кашика сирћета
  • 3 кашике соја соса
  • 4 кашике топле воде
  • 100 грама сусама
  • 1 гранчица младог лука

Припрема:

Одвојите пилетину од костију и исеците на мање комаде. Помешајте све састојке за маринаду, па оставите плетеницу у маринади сат времена уз повремено мешање. Након тога пржите на уљу док не порумени са свих страна. Извадите и оцедите. За сос карамелизујте шећер док се не раствори, додајте мед, пасирани парадајз, соја сос, сирће и воду. Оставите да се згусне неколико минута, а затим склоните са ватре и потопите пилетину у со. Загрејте тигањ и додајте сусам и мешајте док мало не добије златну боју. Додајте комаде пилетине у сусам и заролајте са свих страна. По жељи поспите сецканим младим луком (само зелени део).

Пријатно!

Pet ubica holesterola: Svako ih ima u kuhinji

Преузмите андроид апликацију.