Слатка и кисела пилетина у соја сосу.
Састојци:
- 4 пилећих батака
- 2 чена белог лука
- 4 кашике соја соса
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 беланце
- 1 мања шоља густине сос
- 1 кашичица меда
- 1 кашичица смеђег шећера
- 1 кашичица пасираног парадајза
- 1 кашика сирћета
- 3 кашике соја соса
- 4 кашике топле воде
- 100 грама сусама
- 1 гранчица младог лука
Припрема:
Одвојите пилетину од костију и исеците на мање комаде. Помешајте све састојке за маринаду, па оставите плетеницу у маринади сат времена уз повремено мешање. Након тога пржите на уљу док не порумени са свих страна. Извадите и оцедите. За сос карамелизујте шећер док се не раствори, додајте мед, пасирани парадајз, соја сос, сирће и воду. Оставите да се згусне неколико минута, а затим склоните са ватре и потопите пилетину у со. Загрејте тигањ и додајте сусам и мешајте док мало не добије златну боју. Додајте комаде пилетине у сусам и заролајте са свих страна. По жељи поспите сецканим младим луком (само зелени део).
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.