Арапски колач од гриза и кокоса, познат и као басбуса, је укусан и сочан колач који се веома лако прави. Све састојке треба спојити, испећи у рерни и на крају сипати сируп коју сте кували пет минута.
Састојци:
- четири јаја
- два децилитра јогурта
- два децилитра уља + за премазивање
- 300 грама гриза
- 100 грама кокоса
- 200 грама шећера
- један ванилин шећер један
- прашак за пециво
За сируп:
- 200 грама шећера
- 500 милилитара воде
Припрема:
Умутите све састојке у великој посуди док не добијете уједначену смесу. Тепсију или калуп науљите и поспите брашном. Сипајте смесу и ставите да се пече у загрејаној рерни на 200 степени. Колач треба да се пече 40 минута. Док се колач пече направити смесу од 200 грама шећера и 500 милилитара воде. Шећер треба кувати пет минута док се шећер не растопи. Охлађен колач исећи на коцкице и прелити сирупом и посути кокосом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.