Направите праву питу од јабука као из америчких филмова.

Састојци:
За тесто:
- 700 грама обичног брашна
- 250 грама маргарина
- 1 ванилин шећер
- 200 грама шећера
- 2 јаја кора једног лимуна
- прашак за пециво
За пуњење:
- 2 килограма киселих јабука
- 3 кашике шећера цимет по жељи
Припрема:
У брашно додати шећер, два јајета, ванилин шећер, рендану лимунову кору, прашак за пециво и омекшали маргарин собне температуре. Замесити тесто додајући мало уља да постане мрвичасто. Када умесите тесто, поделите га на два дела тако што ћете оставити две трећине теста за доњу кору и једну трећину за горњу. Оперите, ољуштите и изрендајте јабуке. Додајте им шећер и цимет. По жељи можете додати орахе, ситно сецкане суве шљиве, бадеме или чак лешнике. Промешајте. Тесто за доњу кору умутите у науљену тепсију, на врх ставите фил од јабука. Од преосталог теста направите решетку. Пећи у добро загрејаној рерни, на 150 степени, док не порумене. Украсите шећером у праху.
Пријатно!
Napravite od limunove kore efikasno i ekološki prihvatljivo sredstvo za čišćenje
Преузмите андроид апликацију.