Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Ребрача: Српски кошаркаши показали да су тим

Некадашњи кошаркаш Жељко Ребрача поручио је данас да су репрезентативци Србије на Светском првенству на којем је освојила сребро, показали да су тим и да када су уједињени могу много тога да ураде.
Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Conroy

Ребрача је оценио а је утакмица са Италијом била преломна да се Србија подигне на неки следећи нивоу, јер сва првенства оваквог типа дају неке нове звезде попут Алексе Аврамовића.

Он не сматра да су судије на јучерашњој утакмици биле на висини задатка, али да то, каже, свакако не умањује чињеницу да су Немци били бољи тим, који је одиграо одлично током целог превнства и који је имао више искуства у задњим моментима.

„Ми увек желимо да идемо у финале, само морамо да будемо уједињени и да подржимо те момке који се појаве. У ове момке се на почетку није веровало, а они су дошли до финала. Ми морамо много више да радимо и много више да будемо посвећени на свим нивоима“, навео је он.

Ребрача сматра да је неопходно је радити на млађим категоријама и млађим играчима који ће да се развијају и касније играју за репрезентацију, како би будућност кошарке у Србији била на вишем нивоу.

„Ми морамо да имамо наш систем и нашу лигу. У овом моменту ми је немамо на том нивоу да све српске екипе играју у једном такмичењу, то је факат, и то морамо да мењамо ако желимо кошарку на много вишем нивоу и ако желимо младе играче који ће да се развијају и касније играју за ту репрезентацију“, истакао је он и честитао играчима и тренеру Светиславу Пешићу на оствареном успеху.

Košarkaši Srbije poleteli iz Manile za Beograd (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.