Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Развој Новог Сада као конгресне дестинације

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се, у Градској кући са директорком Туристичке организације Србије Маријом Лабовић и директором Конгресног бироа Туристичке организације Србије Душаном Боровчанином. Састанку су присуствовали и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић.
Фото: Град Нови Сад

На почетку, саговорници су се осврнули на дугогодишњу успешну сарадњу Туристичке организације Града Новог Сада са Туристичком организацијом Србије која се претежно огледала у промоцији Новог Сада и привлачењу туриста, односно у довођењу туроператора, новинара и инфлуенсера. То је допринело да, само у току прошле године, буде забележено више од 560.000 остварених ноћења туриста, што представља рекордан резултат, а почетком ове године настављен је тренд раста.

Разговарајући о наставку и унапређењу сарадње, градоначелник је истакао да је развој конгресног туризма једна од мера будуће Стратегије одрживог развоја Града Новог Сада и да је, на том путу, подршка Туристичке организације Србије веома значајна.
Фото: Град Нови Сад

„Уз понуду смештајног и конгресног капацитета, богату гастрономску и културно-историјску понуду, као и географски положај у односу на аеродром Никола Тесла, Нови Сад је одлична дестинација за одржавање мањих конгреса, до 500 људи. У граду имамо два хотела са пет звездица и 10 хотела са четири звездице који својим смештајним капацитетом и конгресним салама задовољавају потребе организације мањих скупова.“

„Постоје и додатни простори у којима се такође одржавају пословни догађаји, а Конгресни центар „Мастер“ има највећи капацитет и пуну техничку опремљеност, те може да прими до 1.000 људи“ – нагласио је градоначелник Ђурић.

Присутни су се сложили да Нови Сад, већ сада представља важну дестинацију за конгресни туризам о чему говоре и резултати реномираног словеначког „Конгрес Магазина“ који сваке године представља анализу конгресних дестинација. Анализа показује да Нови Сад, из године у годину, повећава своју просечну оцену која је 2022. године износила 4.11 док је, поређења ради, 2017. године она била 3.63. Представници Туристичке организације Србије исказали су спремност на сарадњу и указали да близина главног града и новосадска аутентична и домаћинска атмосфера дају додатну вредност конгресној причи Новог Сада.

Novi Sad i prigradska naselja biće bezbedna – za odbranu od poplava spremno 1500 džakova

Преузмите андроид апликацију.