Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Разлика између BB, CC креме и пудера: Која варијанта је најбоља за ваш тип коже

ВВ и СС креме су вишенаменске и могу се комбиновати са шминком и производима за негу лица. У зависности од састојака, ВВ и СС креме се могу користити као коректор, пудер, хајлајтер, крема, производ за матирање коже, крема за заштиту од сунца или производ за негу коже.
Фото: Pexels/Meruyert

Будући да су вишенаменске природе, ВВ и СС крема може да нам поједностави јутарњу рутину, уштеди време, али и новац. Ипак, ВВ и СС креме се разликују, а која од њих је за вас најбољи избор зависи од неколико фактора, као што је тип коже и ефекат који желите да постигнете.

У наставку открије која је разлика између ВВ и СС креме и који је најбољи избор за вас!

BB крема – BB у називу овог производа значи „beauty balm“ или „blemish balm“. Упија се у кожу и нема велику прекривну моћ. С њом је могуће сакрити само мање мрљице и друге ситне неправилности.

Фото: Unsplash/Gаbrielle Henderson

Идеална је за све оне који желе да изгледају природно. Садржи састојке који се често користе за негу коже, попут витамина и антиоксиданса који је штите. Осим њих, ту је и хијалурноска киселина, глицерин, пантенол и церамид, који је хидрирају, цинков оксид који служи као минерални заштитни фактор од сунца, пептиди и колаген који кожу учвршћује. Највећа предност BB креме је у томе што хидрира суву кожу.

CC крема је слична BB креми, али има јачу покривну моћ. CC означава „color control“ или „complexion corrector“.

CC крема је формулисана тако да уклања мрље на кожи и дисколорацију попут црвенила, бледила, тамних подочњака, неравномерног тена, хиперпигментације и ожиљака од акни. С BB кремом дели готово исте састојке који негују кожу, а садржи и састојке за смиривање коже попут екстракта зеленог чаја, соје и ши бутера.

Већина CC крема има и антиејџинг својства, формулисана је с SPF-ом и садржи састојке који смањују видљивост бора. Прозрачније су текстуре од BB крема и често имају мат финиш.

ВВ или СС крема: Коју одабрати? Код одабира између ова два производа, најважније је знати која ће боље одговарати вашем типу коже.

CC крема је боља за масну кожу, због своје мат текстуре. На таквој кожи она ће се дуже задржати и биће постојанија. Такође, за кожу која је склона акнама, CC крема ће бити бољи избор, јер често садржи састојке попут екстракта чајевца и салицилне киселине.

За суву кожу бољи избор је BB крема, јер има више хидратантних састојака, попут хијалуронске киселине, глицерина и пантенола.

Фото: Pexels/Cottonbro
Разлика између пудера, ВВ и СС креме

Пудер се може пронаћи у више формула и текстура и у већини случајева он има већу покривну моћ од ВВ и СС креме. Може имати сјајни или мат финиш. Он се чешће користи зими, док су ВВ и СС крема лаганије па се чешће користе лети.

Такође, ако користите пудер, требаће вам и додатни производ као што је на пример, хидратантна крема и крема с SPF-ом. Све те производе не би требало користити ако ВВ или СС крема већ има сва та својства. Дакле, ВВ или СС крема може да буде савршено решење за вас. Нећете изгледати као да носите превише шминке и изгледаћете сасвим природно, а уједно ћете и поједноставити своју рутину шминкања!

Pet koraka do besprekornog izgleda jagodica

Преузмите андроид апликацију.