Почетна > Конкуриши и ти > Конкурси
Зелени град Конкурси Нови Сад

Расписан конкурс за пројекте из области заштите животне средине

На основу Правилника о суфинансирању истраживачких и развојних пројеката и програма из области заштите животне средине Градска управа за заштиту животне средине расписала је Јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање истраживачких и развојних пројеката и програма из области заштите животне средине на територији града Новог Сада за 2022. годину.
конкурс
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Укупна средства обезбеђена за спровођење овог јавног конкурса у буџету града Новог Сада за заштиту животне средине износе 30.000.000,00 динара.

Право учешћа на Јавном конкурсу имају акредитоване организације које обављају научноистраживачку делатност и које, сагласно одредбама свог оснивачког акта – статута, обављају истраживачки рад у области на коју се пројекат, односно програм односи.

Корисник средстава може на Јавном конкурсу да учествује са више пројеката, односно програма.

Велико интересовање суграђана за субвенције за куповину бицикла.

Средства која се потражују по основу овог јавног конкурса не могу прелазити 80% од укупно потребних средстава за релизацију појединачног пројекта, односно програма. На Јавни конкурс подносе се истраживачки и развојни пројекти и програми из области заштите животне средине чији резултати доприносе заштити и унапређењу стања животне средине на територији града, а нарочито заштити и унапређењу стања природних вредности, земљишта, воде, ваздуха, унапређењу управљања отпадом, ублажавању климатских промена и прилагођавању климатским променама, смањењу нивоа буке и слично.

Документацију се може преузети на сајту Градске управе за заштиту животне средине.

Za podršku projektima civilnog društva 70 miliona dinara

 

Преузмите андроид апликацију.