Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Расписан конкурс, прилика да око 1.800 Новосађана добије субвенције

Градска управа за заштиту животне средине расписала је Јавни конкурс за избор удружења које ће реализовати програмску активност пружања подршке за набавку бицикла као еколошки прихватљивог транспорта на територији Града Новог Сада за 2022. годину.
Фото: Pixabay/yorgunum

Ово је трећи пут да ће Новосађанима бити понуђене субвенције у износу од 10.000 динара, како би се подстакла куповина бицикла и повећао број бициклиста на улицама Града, а побољшао квалитет ваздуха и смањило загађења животне средине.

За трећи круг доделе субвенција за набавку бицикла из буџета града биће издвојено 20 милиона динара, од којих ће два милиона припасти удружењу који ће спроводити овај програм за трошкове реализације, док је преосталих 18 милиона динара намењено искључиво за набавку бицикала, односно, овог пута би субвенције требало да добије 1.800 суграђана.

Право учешћа на конкурсу који је отворен до 3. фебруара имају удружења са седиштем на територији Града Новог Сада, која остварују циљеве у области заштитне животне средине или промоције бициклизма, а могућа је и заједничка пријава више удружења која испуњавају услове.

Подсетимо, Новосађани су током прошле године имали две прилике да добију субвенције за куповину бицикла. Први пут је тај посао поверен Удружењу “Новосадска бициклистика иницијатива”, а други пут Удружењу “Новосадски еколошки центар”.

Zveri ili lepotice Novog Sada?

Преузмите андроид апликацију.