Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Распада вам се риба током поховања? Трик је у једном правилу ког домаћице забораве…

Сви знамо да је риба изузетно здрава и да би требало да је уврстимо у свој јеловник два пута недељно. Током поста, риба се често нађе на столу, а ту је увек и током периода слава.
Углавном сви воле пржену или поховану рибу, када се, пре самог пржења, уваља у брашно или презле. Међутим, често се догоди да, уместо јела са прелепом корицом, добијемо пох који се распада.
Фото: Pexels/Valeria Boltova

Многим домаћицама није јасно у чему греше, а ствар је заправо врло једноставна – солимо у погрешно време.

Можда вам ово објашњење не делује логично, међутим, управо у томе се крије трик правилног пржења. Пробајте – посолите у право време и видећете да ће риба бити испохована баш онако како треба.

Када се риба соли?

Рибу је потребно да посолите 10-15 минута пре термичке обраде. Поред тога, со можете да додате и у презле или у брашно. Важно је да овако урадите, да би се пох боље ухватио и да не би дошло до распадања приликом пржења.

Namirnice uz koje mršavite bez gladovanja

Преузмите андроид апликацију.