Сви знамо да је риба изузетно здрава и да би требало да је уврстимо у свој јеловник два пута недељно. Током поста, риба се често нађе на столу, а ту је увек и током периода слава.
Углавном сви воле пржену или поховану рибу, када се, пре самог пржења, уваља у брашно или презле. Међутим, често се догоди да, уместо јела са прелепом корицом, добијемо пох који се распада.
Многим домаћицама није јасно у чему греше, а ствар је заправо врло једноставна – солимо у погрешно време.
Можда вам ово објашњење не делује логично, међутим, управо у томе се крије трик правилног пржења. Пробајте – посолите у право време и видећете да ће риба бити испохована баш онако како треба.
Када се риба соли?
Рибу је потребно да посолите 10-15 минута пре термичке обраде. Поред тога, со можете да додате и у презле или у брашно. Важно је да овако урадите, да би се пох боље ухватио и да не би дошло до распадања приликом пржења.
Преузмите андроид апликацију.