Почетна > Србија
Србија

Ракић: Курти отворено предлаже убијање Срба на барикадама

Председник Српске листе и члан Кризног штаба Горан Ракић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти отворено предлаже убијање Срба на барикадама и истакао да ће барикаде бити уклоњене када буду ослобођени ухапшени Срби, специјалне јединице косовске полиције напусте север КиМ и уклоне се спискови за, како је рекао, одстрел Срба.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Истакао је да Приштина показује да не поштује споразуме, као ни права српског народа на КиМ.

„Антисрпски наратив Приштине траје месецима уназад и наш народ је на својој кожи осетио колико је Приштини стало до поштовања права нашег народа и потписаних споразума. Последња изјава Аљбина Куртија је превршила сваку меру. Курти отворено предлаже убијање Срба на барикадама, јер се по њему барикаде на други начин не могу уклонити“, рекао је Ракић у видео поруци.

Ракић је казао да ова „Куртијева претња нажалост пролази без одговора међународних представника што је недопустиво“.
„Он позива на убијање наших мајки, наших сестара, радника, лекара, професора који се даноноћно и мирољубиво боре против његовог терора“, рекао је он.

Додао је да је рецепт за уклањање барикада, како је навео, врло прост, а то је ослобађање свих ухапшених Срба, повлачење свих јединица са севера Косова и Метохије, уклањање свих тајних спискова и листа за одстрел Срба.

Раније данас, британски лист Гардијан је објавио да је Курти изјавио да „брине“ да уклањање барикада на северу Косову и Метохији „не може искључити жртве“.

Sutra i u četvrtak isplata redovne i privremene novčane naknade za novembar

Преузмите андроид апликацију.