Почетна > Србија
Србија

Ракић: Хитно зауставити нападе на Србе

Поводом наjновиjег инцидента у коме jе повређен малолетни дечак из Гоjбуље код Вучитрна, министар за заjеднице и повратак Горан Ракић, апеловао jе на све релевантне факторе да хитно реагуjу.
Фото: Танјуг/С. Радовановић, архива

„Позивам све међународне представнике на Косову, косовску полицију и све надлежне институције да предузму одговарајуће мере, приведу и осуде починиоце оваквог лицемерног и хулиганског напада на малолетног дечака српске националности Николу Перића који је синоћ повређен у нападу од стране Албанаца. Срамно је да пред очима свих међународних и домаћих институција готово свакога дана слушамо и гледамо како насрћу на нашу децу, светиње, огњишта“, казао је Ракић, саопштило је Министарство за заједнице и повратак.

Он је упутио питање међународним институцијама и организацијама као и институцијама на Косову задуженим за очување безбедности.

„Каква се ово порука шаље свима нама који позивамо свакога дана на мир и суживот? Каква се порука шаље онима који желе да се врате у своје домове? Срамно је да и после више од две деценије и даље имамо исту слику са терена, тензије и инциденте уперене само према српској заједници“, истакао је Ракић.