Почетна > Србија
Србија

Рај за дигиталне номаде – „Mokrin House“

У малом селу надомак Кикинде последњих неколико година развија се пројекат Mokrin House. Циљ пројекта је окупљање група визионара који раде онлине послове како на глобалном тако и на локалном нивоу.
Фото: Mokrin House/Facebook

Пројекат је настао као заједничка породична идеја, неколико година касније Mokrin House данас представља савремено место где се окупљају успешни људи, дигитални номади и предузетници из различитих делова света како би своје радно време провели у модерном комплексу смештеном у руралној средини.

Може се рећи да је природа посла Mokrin House-а сезонског типа, стога је у зимском периоду, фокус рада на мањим групама и компанијама. Дигитални номади претежно долазе од марта до новембра.

Свакоме некад затреба одмор од градске гужве, па чак и људима који немају одређено место рада. Рекло би се да дигиталним номадима све више годе мирна места, управо због тога и долазе људи са различитих делова света у овај прелепи амбијент окружен природом.

Свим посетиоцима Mokrin House-а на распологању је шест објеката, као и једно одвојено пољопривредно газдинство које се налази на неких 400 метара од самог имања. Тренутно може да угости између 35 и 40 људи, мада су били домаћини дешавања и са много више посетилаца. Просторије за рад, смештај, одмор и релаксацију.

Фото: Mokrin House/Facebook

У оквиру комплекса запослено је 20 људи у секторима одржавања, хоспиталитy, бар, кухиња и менаџмент – у принципу у свим оним секторима који су неопходни да се заокружи једна угоститељска прича.

Пројекат Mokrin House постаје све запаженији, како у Србији, тако и у свету. Томе сведочи број посета, али и бројна признања која је добио овај обећавајући пројекат.

Jedna od najlepših ulica u Srbiji nalazi se baš u Somboru: Da li ste je već posetili? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.