Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Радови на изградњи водовода и канализације у Новом блоку у Адицама

У насељу Адице реализовани су радови на изградњи 1337 м водоводне и 1000 м канализационе мреже, што ће омогућити да се нови грађевински реон на Адицама прикључи на водоводну и канализациону мрежу. Локалитет где су изведени радови је ограничен улицама Десанке Максимовић, Черевићком, Нова 2 и Улицом Богдана Поповића.
Фото: Град Нови Сад

Подручје насеља Адице се налази између насеља Ветерник са западне стране и Новог Сада са источне стране. Јужна страна насеља ослања се на леву обалу Дунава. Простор насеља Адице пре 1994. године није припадао грађевинском подручју града.  Започета бесправна изградња иницирала је проширење грађевинског реона и потребу за комуналним опремањем.

Радови на изградњи водоводне и канализационе мреже у новом блоку започети су средином јула ове године. Вредност ових радова износи 67.515.890 динара, а финансирани су средствима из буџета Града Новог Сада.

Водоводна мрежа је изграђена у улицама Нова 1, Нова 8, Нова 2 и делу улица Саве Вукосављева, Симе Милутиновића Сарајлије и Богдана Поповића. Новоизграђена водоводна мрежа је повезана са  постојећим водоводом у Улици Десанке Максимовић.

Фото: Град Нови Сад

Овим пројектним решењем обухваћена је и изградња канализационе мреже у улицама Нова 1, Нова 8, Нова 2 и делу улице Саве Вукосављева. Канализациона мрежа која је предмет овог пројекта повезана је са постојећом канализационом мрежом у Улици Симе Милутиновића Сарајлије, односно у Улици Десанка Максимовић.

Завршени су комплетни радови на изградњи и повезивању водоводне и канализационе мреже, а току је припрема за асфалтирање саобраћајних површина.

Апелујемо на грађане да имају стрпљења и поштују саобраћајну сигнализацију док све саобраћајне површине, у зони извођења радова, не буду асфалтиране.

U Rumenci novi asfaltni kolovoz dobilo 16 ulica nakon zime, nastavlja se sa održavanjem putne infrastrukture (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.