Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Радови на Футошком путу готови до краја новембра

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су радове који се изводе на деоници Футошког пута, на потезу између Булевара Слободана Јовановића и Булевара Европе.
Фото: Град Нови Сад

„Град Нови Сад је, у 2022. години, издвојио милијарду и четристо милиона динара за путну привреду. У међувремену нам је и Покрајинска влада пренела средства ребаланском буџета у септембру, на чему смо захвални. На тај начин смо у нашем буџету обезбедили две милијареде и двеста милиона динара укупно, што је апсолутно рекордна сума новца икада издвојена за асфалтирање и путну привреду, у историји Новог Сада. Радови се спроводе великом динамиком како би се потрошио добијени новац, у износу од 800 милиона динара, до краја године“, рекао је градоначелник и додао:

„На Футошком путу се радови изводе у четири фазе, а због велике фреквентности, донета је одлука да се oн не затвара за саобрћај, него да остане проходна по једна трака у оба смера. Након ове деонице, остаје нам последња фаза до Улице цара Душана, а ти радови ће бити окончани до краја овог месеца. Молим Новосађане да имају стрпљења и разумевања и  схватам нервозу због гужви у граду, али да бисмо имали лепше, безбедније путеве и уређене саобраћајнице, морамо некад и да се стрпимо и сачекамо да се заврше овако важни, капитални послови, чији ће резултат, надам се, бити видљив деценијама“, рекао је градоначелник Ђурић.

Он је додао и да се на терену радови изводе викендом, а на дневном нивоу од седам часова ујутру па до увече, докле год дневна светлост то дозвољава.
Фото: Град Нови Сад

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је Појкрајинска влада након ребаланса буџета почетком септембра издвојила осам стотина милиона динара и помогла у реализацији тог важног посла, који обухвата рехабилитацију великог броја новосадских улица.

„Дуго нисмо имали овако обимне радове у граду, а оно што радује је да све тече према плану и да нема кашњења при радовима. Молимо за стрпљење, јер ће у наредне две до три недеље, више од 30 улица бити реконструисано у Новом Саду, што се није десило деценијама“, рекао је Игор Мировић.

Povratak autobusa na redovnu trasu u Temerinskoj ulici

Преузмите андроид апликацију.