Почетна > Србија
Србија

Радовановић: Покушавамо да организујемо брз повратак путника

Генерални конзул Србије у Франкфурту Бранко Радовановић изјавио је данас да се у контакту са представницима Луфтханзе покушава да држављанима Србије, који су од синоћ на аеродрому у Франкфурту, организује брз и сигуран повратак за Србију, директно из Франкфурта или преко других аеродрома.
радовановић
Фото: Unspalsh/L.Filipe C.Sousa

Радовановић је за Танјуг рекао да се тражи најбоље могуће решење у датим околностима, у сарадњи са МСП и Владом Србије, а у договору са путницима.

Од синоћ се група од око 100 српских лекара налази на франкфуртском међународном аеродрому, јер због кашњења лета из Лисабона нису успели да се укрцају на лет за Београд.

„Са својим сарадницима из конзулата налазим се на аеродрому, где заједно са организаторима и вођама пута покушавамо да нађемо решење за ситуацију у којој су се нашли лекари, а која је додатно отежана због штрајка радника Луфтханзе и великог броја отказаних летова“, рекао је Радовановић.

Навео је да је данас Луфтханза преузела трошкове хотелског смештаја за путнике који су на листама за сутрашње летове према Београду, а да ће генерални конзулат у Франкфурту и даље пратити ситуацију док проблем не буде решен.

Putnicima blokiranim u Frankfurtu ponuđen let za sutra

Преузмите андроид апликацију.