Почетна > Блог
Блог Свет

Радош Пејовић: Одбрана живота и породице

Србија апсолутно јесте и биће чврст партнер Мађарској, али и свим земљама света које су породицу, живот и слободу ставили на прво место у својој државној политици.
Фото: Градске инфо

Односи Србије и Мађарске никада нису били бољи у својој историји. Одбрана традиционалних и породичних вредности управо су та спона која веже наше државе. И данас, слободно могу да кажем, Србија је земља која ће на овим принципима градити своје односе са другим земљама.

Председник Републике Србије, Александр Вучић, после више деценија антипородичне пропаганде успео је да тему породице и живота постави у центар друштвенополитичких дешавања и тиме Србију сврста међу земље чија се државна политика базира на одбрани националних и традиционалних вредности.

Одбранити живот, породицу и слободу, у свету, који за главне постулате има новац и моћ највећи је изазов и најтежи задатак читавог човечанства, а посебно лидера држава.

На свима нама је да понудимо заједничко решења, како да одбранимо своје националне и традиционалне вредности, а да при том једни у другима видимо пријатеље и једну заједнчку породицу свих нас, која има јединствен циљ, да победи живот.

Овај Самит (Трансатлантски Самит) улива наду да је могуће одупрети се антипородичним и антиживотним тендецијама, које за циљ имају разбијање породице и бесмисао живота.

Фото: Приватна архива
Шта је живот, ако не рађање, шта је смисао, ако не стварање новог живота.

Зато је политика рађања, политика будућности. Политика која нас спаја и која нас обавезује да одбранимо институцију породице. Човек сам, лак је плен. Јака породица ствара јаку државу. Јака држава ствара сигурност њеним грађанима.

Такве државе, међусобним односима стварају бољи и сигурнији свет. То је оно што данас видим у вашим погледима и што сам чуо у вашим говорима. Бог је човеку дао слободу да сам одабере свој пут, јер да је наметнуо добро као морање, то више не би била слобода.

Тако и ми имамо слободу да хоћемо да одбранимо породицу и живот. И имамо слободу да данас о томе говоримо. Србија ће бити увек на страни истине и слободе. Никада нисмо нити ћемо своје пријатеље заборавити нити оставити.

Наша једина шанса да одбранимо своје традиционалне и породичне вредности, јесте да у овој борби будемо заједно.

Тешка времена захтевају тешке одлуке. Међутим и море се чисти после буре. Верујем да ћемо после ове светске буре, сви заједно упловити у мирну луку, у којој ће наше државе, попут победничких бродова дочекати мајке, које на свет доносе нови живот.

На крају ће све бити добро. Пошто још увек није добро, значи да није крај. Чека нас дуга борба, али сви ви сте доказ да не треба да се бојимо и да имамо снаге да живот победи!

 

Аутор: Радош Пејовић

 

Ставови изнети у овом тексту су ауторови и могуће је да исти не представљају ставове наше редакције.

 

Претходни ауторски текст Радоша Пејовића можете прочитати овде:

Radoš Pejović: Država i Crkva u zajedničkoj demografskoj misiji

Преузмите андроид апликацију.