Почетна > Бизнис
Бизнис

Радници Заре у Шпанији штрајковали због малих плата

Радници шпанског трговинског ланца за производњу и продају одеће Зара штрајковали су на дан почетка велике зимске распродаје, која је требало да стартује након божићних и новогодишњих празника.
Фото: WikimediaCommons/Mostafameraji

Радници траже веће плате и боље услове рада, а синдикат ЦГХТ је, да би осујетио зимске распродаје, које су тих код потрошача, запослене у Зари и раднике у другим радњама које припадају тој групи да ступе у штрајк, објавио је финансијски дневник Цинцо Диас, преноси Еуроактив.

Штрајк је био одржан у суботу.

Велике шпанске малопродајне компаније попут Зарине матичне компаније Индитек и Ел Корте Инглес продају робу са огромним попустом до средине јануара како би помогле потрошачима да се изборе са инфлацијом, која је у Шпанији у децембру износила 5,8 одсто.

Шпанска финансијска аналитичка компанија Банкми процењује да ће Шпанци у просеку потрошити 94,40 евра по особи током зимских распродаја.

Потрошња ове године остаје, међутим, испод 96,30 евра, колико је потрошено током зимских распродаја 2022. и 2020. године, али ће бити изнад потрошње из 2021. када је просечна потрошња била 93,10 евра.

Sutra decembarske penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih

Преузмите андроид апликацију.