Почетна > Србија
Србија

Радници: Реконструисани пут Рашка – Нови Пазар важан за грађане

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас реконструисани пут Рашка – Нови Пазар у дужини од 17,9 километара, а радници који су биили задужени за ове радове кажу да је пут од изузетног значаја за становнике тог краја, као и све који ту пролазе.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Одговорни извођач радова и шеф на овој деоници у предузећу „Нови Пазар – пут“ Семир Мујагић рекао је за Тањуг да су успели да заврше пут три месеца пре рока упркос проблемима са којима су се сусрели на деоници, јер је деоница изграђена пре 42 године и никада није била обновљена.

„Уз добру организацију је могуће све да се реши. Радили смо у две смене како бисмо избегли гужву у саобраћају. Велика је механизација и људство било ангажовано на градилишту да би се све ово завршило, јер нисмо желели да се народ мучи, јер овде је јако фреквентан саобраћај и аутомобилима и камионима“, додао је он.

Каже да добар пут много значи и да је повећана безбедност саобраћаја јер су урађена и нова аутобуска стајалишта.

Како је навео, најтеже је било завршити објекте јер су то осетљиве позиције, али да је опет уз добру организацију све успешно превазиђено.

Технички директор у предузећу „Нови Пазар- пут“ Сеад Мујовић рекао је за Танјуг да су сами себи „зацртали“ да заврше пут пре рока, како би грађанима омогућили бољи пут и да се ради о врло захтевној деоници.

„Деоница је била у много лошем стању овом реконсктрукцијом су добили смо једну модерну саобраћајницу која ће много да значи који живе у овом округу. На самој деоници урадили смо комплетну реконструкцију асфалтних слојева, радили смо рехабилитацију 10 мостова, 70 пропуста, више од три километара канализације, 19 потпорних зидова, скоро два километра јавне расвете, нова кишна канализација“, додао је он.

Мујовић је истакао да је ово била врло тешка деоница за рад, али на крају се труд исплатио.

Од 150 до 200 радника је било стално ангажовано у две смене и скоро 100 радних машина.

Pred početak školske godine,apel ABS roditeljima i vozačima za bezbednost dece

Преузмите андроид апликацију.