Почетна > Културна сцена
Културна сцена

Радионице глуме на Фрушкој гори од 28. јула до 2. августа

Сценска игра, разумевање и концентрација, различите форме извођачких уметности, ослобађање тела, покрета и гласа, интерактивни приступ, спонтане реакције, моћ сцене и позоришта – све ово, заинтересовани полазници, имаће прилику да усаврше на интерактивним радионицама глуме, које ће се одржати од 28. јула до 2. августа, на Фрушкој гори (Шумска 1).
Фото: ConneXt

Пре две године, ови уметнички сусрети одржавали су се у оквиру фестивала „ConneXt 2019“, у организацији Креативне мреже „Паноника“ и швајцарског Compagnie Digestif, међутим због пандемијске ситуације, организатори су се, овога пута, одлучили за петодневне радионице.

Полазници између 13 и 30 година из Србије и Швајцарске, имаће прилику да са швајцарским уметницима раде и усавршавају своје сценске вештине, и то у предивном амбијенту, на обронцима првог националног парка у Србији.

Радионице, подељене у две групе, водиће драмска педагошкиња из Швајцарске Кристин Шмокер, драмски педагог Робин Андермат, као и швајцарски глумац Алвис Линденбергер, који је и идејни творац фестивала „ConneXt“.

ConneXt, који је 2019. године био праћен фестивалом „Хајде”, и ове године ће се одржати у форми вишедневних радионица као културна размена за младе уметнике из Швајцарске и Србије. Било да се ради о драмској игри, тексту, сценском перформансу, сваки облик извођачке уметности има потенцијал да отвори нове хоризонте и превазиђе културно, национално или друштвено раздвајање.

Фото: ConneXt

Сви млади уметници који су заинтересовани за размену својих позоришних искустава су добродошли!

Распакујте се и поделите свој уметнички кофер! Шта је дом? Шта ми значи традиција? – желимо да разменимо идеје о овим питањима и заједно истражимо нове путеве уметничке комуникације, окружени нашом прелепом фрушкогорском шумом”, објашњава Алвис Линденбергер.