Почетна > Србија
Србија

Рачунарске кабинете добиће још 20 основних школа

Завршен је шести циклус пројекта „Стварамо знање“ у оквиру којег ће још 20 основних школа добити информатичке кабинете од предузећа Телеком Србија.
Фото: PrtSc/Facebook/Mts

Пројекат се реализује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а Телеком ће донирати по милион динара за опремање рачунарских кабинета.

О избору школа које добијају вредну рачунарску опрему и ове године одлучивали су грађани, гласањем на званичној Фејсбук страници мтс Твој свет, наведено је у саопштењу.

На основу предлога Министарства просвете, науке и технолошког развоја од 40 основних школа којима је потребна модерна опрема, грађани су онлајн гласањем изабрали 20, по пет из сваке од четири географске области широм Србије.

Школе које су победиле у шестом циклусу пројекта су „Стварамо знање“ су: ОШ „Франце Прешерн“ у Радковици, ОШ „Сава Керковић“ у Љигу, ОШ „Уједињене нације“ на Чукарици, ОШ „Јанко Веселиновић“ у Шапцу, ОШ „Драгољуб Илић“ у Драчићу, ОШ „Вук Караџић“ у Бачу и ОШ „Филип Вишњић“ у Моровићу.

Такође, међу победницима су и ОШ „Вељко Ђуричин“ у Јарковцу, ОШ „Млада поколења“ у Ковачици, ОШ „Вук Караџић“ у Конаку, ОШ „Вук Караџић“ у Тутину, ОШ „Иво Лола Рибар“ у Александровцу, ОШ „Светозар Марковић“ у Лапову, ОШ „Горачићи“ у Горачићима, ОШ „Сутјеска“ у Рашки, ОШ „Јован Аранђеловић“ у Црвеној Реци, ОШ „Станоје Миљковић“ у Брестовцу, ОШ „Михајло Спорић“ у Мајданпеку, ОШ „Топлички хероји“ у Житорађи и ОШ „Благоје Радић“ у месту Зупче код Зубиног Потока.

Пројекат је покренут 2017. године поводом 20. рођендана Телекома Србија, а нови циклус завршен је симболично 1. јуна. када је компанија обележила 25 година постојања.

Одабиром нових школа, укупан број информатичких кабинета који су опремљени у овој акцији достигао је 120, а компанија је за ту сврху уложила 120 милиона динара.

U Srbiji će biti izgrađeno 16 novih autoputeva i brzih saobraćajnica

Преузмите андроид апликацију.