Почетна > Свет
Свет

Путинова традиционална конференција за новинаре следеће године

Традиционална конференција за новинаре на крају године, председника Русије Владимира Путина, о стању нације пред Федералном скупштином Руске Федерације, вероватно ће бити организована следеће године.
Фото: Танјуг/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

„Обраћање се организује једном годишње и одбројавање почиње од датума претходног обраћања. Због тога би обраћање могло бити следеће године. Верујем да ове године неће бити организовано“, рекао је за ТАСС извор из скупштине.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је раније саопштио да први пут после 10 година неће традиционална конференција неће бити одржана.

„Што се тиче велике конференције за штампу, да, она се неће одржати пре Нове године“, рекао је Песков и додао да би Путин могао да „пронађе начин“ да разговара са медијима, пренео је ТАС С.

Он је, наиме, рекао да ће руски председник наћи прилику да разговара са новинарима истакавши да „то ради редовно“.

Песков није навео разлог због којег неће бити одржана годишња конференција за штампу.

Током протеклих 10 година годишња конференција за руске и стране новинаре обично су трајале сатима, а руски председник је на њима одговарао на широк спектар питања.

Западни медији оцењују да ове године конференција за новинаре неће бити одржана да би се предупредила питања о руској специјалној војној операцији у Украјини.

Sijarto: Sankcije uvedene Rusiji nanele više štete Evropskoj uniji

Преузмите андроид апликацију.