Почетна > Свет
Свет

Путин: Убиство Дарје Дугине подли и суров злочин

Руски председник Владимир Путин упутио је телеграм саучешћа породици руске новинарке Дарје Дугине, у којем је њено убиство назвао „подлим и суровим злочином“.
Фото: Таанјуг/Pavel Byrkin, Sputnik

„Подли, суров злочин прекинуо је живот Дарје Дугине, паметне, талентоване особе са правим руским срцем: љубазним, пуним љубави, саосећајним и отвореним“, навео је Путин, а преноси ТАС С.

Он је оценио да је Дугина као новинарка, научница, филозоф и ратни дописник, поштено служила свом народу и отаџбини и „својим делима доказала шта значи бити руски патриота“, наводи се у телеграму саучешћа, који је објавио Кремљ на свом налогу на Телеграму.

Дарја Дугина, политиколог и новинарка, ћерка познатог руског филозофа Александра Дугина, погинула је у суботу увече код села Бољшије Вјаземи у Москвској области, када је активирана експлозивна направа која је подметнута у њено возило.

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) раније данас је саопштила да је расветлила убиство Дугине и оптужила украјинске специјалне службе да стоје иза њега.

ФСБ је саопштила да је расветлила убиство Дугине, уз тврдњу да га је починила држављанка Украјине Наталија Вовк, која је у Русију допутовала 23. јула 2022. године заједно са ћерком.

FSB: Ukrajinske specijalne službe stoje iza ubistva Dugine

Преузмите андроид апликацију.