Почетна > Свет
Свет

Путин: У фокусу Русије сарадња са партнерима из БРИКС

Политика Русије је ефикасна у срединама у којима Запад занемарује основне принципе тржишне економије и слободне трговине. Поручио је председник Русије Владимир Путин пред учесницима пословног форума БРИКС. Најавио је да ће се Русија фокусирати на сарадњу са својим партнерима из БРИКС.
путин
Фото: Танјуг/АР/Mikhail Klimentyev

„Западни партнери занемарују основне принципе тржишне економије, слободне трговине и неповредивости приватне својине. Они у ствари прате на неодговоран начин макроекономски курс. Кроз неконтролисане емисије новца и гомилање дугова без покрића“, оценио је Путин.

Руски председник је предочио да је Запад све више политички мотивисан да континуирано намеће санкције. Да додатно јача и активира механизме за вршење притиска на конкуренцију.

„Све то је у супротности са здравим разумом и елементарном економском логиком. Заправо тако се подривају пословни интереси на глобалном нивоу. Врши се негативан утицај на добробит и благостање људи широм света“, упозорио је Путин.

Председник Русије је поручио да се Русија у међувремену активно преоријентише у домену трговине и спољне политике. Негује и унапређује економске односе са поузданим међународним партнерима, а пре свега са земљама БРИКС.

Према Путиновим речима, руска пословна заједница, у координацији са пословним заједницама држава БРИКС, предузима брзе и одлучне кораке на развоју саобраћајне инфраструктуре. Унапређењу механизама и инструмената у међународним економским односима.

„Русија повећава економску размену са Кином и Индијом и руско присуство на тржиштима земаља БРИКС расте. Приметно је повећање извоза руске нафте у Кину и Индију“, истакао је Путин.

Ruske snage zauzele mesta kod Lisičanska i Severodonjecka

 

Преузмите андроид апликацију.