Почетна > Свет
Свет

Путин потврдио Ердогану спремност Русије да помогне Турској после земљотреса

У телефонском разговору са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, председник Русије Владимир Путин потврдио је данас спремност Русије да помогне Турској у отклањању последица земљотреса, саопштила је прес служба Кремља.
Фото: Танјуг/Vyaćeslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Путин је потврдио спремност Русије да одмах пружи помоћ турским партнерима у отклањању последица ове природне катастрофе, наводи се у саопштењу, пренео је ТАС С.

Конкретни предлози Русије већ су пренети турској страни одговарајућим каналима, стоји у саопштењу.

Путин је изразио дубоко саучешц́е Ердогану у вези са разорним земљотресима који су довели до великих жртава.

Ердоган је у телефонском разговору захвалио Путину на понуђеној помоћи у отклањању последица снажних земљотреса који су изазвали бројне жртве, јавила је прес служба Кремља после разговора.

Турски председник је топло захвалио Путину на тако брзом и искреном одговору и рекао да даје упутства надлежним агенцијама земље да прихвате помоћ руских спасилаца, наводи се у саопштењу.

Путин је претходно понудио Сирији помоћ Русије после разорног земљотреса који је погодио данас ту земљу, саопштила је прес служба Кремља након Путиновог телефонског разговора са председником Сирије Башаром ал Асадом.

Путин је изразио искрено саучешће због последица земљотреса на северу Сирије који је резултирао бројним људским жртвама и понудио помоћ сиријској страни, наводи се у саопштењу.

Башар ал Асад је прихватио ову понуду са захвалношћу и спасиоци руског Министарства за ванредне ситуације ц́е отиц́и у Сирију за неколико сати, стоји у саопштењу прес службе Кремља.

Skoro 1.800 žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji

Преузмите андроид апликацију.