Почетна > Свет
Свет

Путин: Наставићемо да пружамо свеобухватну подршку Србији

Русија се залаже за очување суверенитета Србије, изјавио је данас руски председник Владимир Путин на церемонији предаје акредитивних писама страних амбасадора, којој је присуствовао и амбасадор Србије у Москви Момчило Бабић.
Фото: Путин/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„У оквиру међународног права, ослањајући се пре свега на Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, наставићемо да пружамо српским пријатељима свеобухватну подршку у очувању легитимних права и интереса Србије, заштити њеног државног суверенитета и територијалног интегритета“, рекао је Путин, преноси РИА Новости.

Путин је истакао да Русију и Србију повезују односи стратешког партнерства засновани на традицији пријатељства, културне, духовне и историјске блискости братских народа.

„Са председником Вучићем редовно разматрам на личним састанцима и у телефонским разговорима кључна питања даљег развоја сарадње. Ценимо жељу српских пријатеља да воде уравнотежену, независну политику на међународној арени и наставићемо да радимо заједно на продубљивању политичког дијалога, ширењу сарадње у економији, трговини, научној, техничкој, културној и хуманитарној сфери“, рекао је Путин.

Напоменуо је и да ће Русија подржати Србију у одбрани њених права и интереса.

Predstavnici Evropskog parlamenta posetili Novi Sad

 

Преузмите андроид апликацију.