Почетна > Свет
Свет

Путин: Једини циљ Запада је подела Русије на мале делове

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су планови Запада да подели Русију документовани и оценио да је то постао једини циљ Запада.
путин
Фото: Танјуг/Grigory Sysoyev/Pool Photo via AP

Путин је у интервјуу за ТВ Русија 1 рекао да је Запад уместо јединственог руског народа желео да створи „Московљане, Уралце и тако даље“ и да такви планови постоје на папиру, преноси РИА Новости.

„Само што смо ми, у условима изградње односа, покушали да из, такорећи, партнерских разлога, не причамо о томе. Али све је ту, све је написано, све је на папиру“, рекао је Путин.

Према његовој оцени, Запад жели да подели Русију на различите ентитете како би их ставио под своју контролу.

„Онда ће нас, можда, примити у такозвану породицу цивилизованих народа, али само посебно, сваки део посебно“, сматра Путин.

Истакао је да је Русија приморана да се врати разматрању питања о нуклеарном потенцијалу Велике Британије и Француске, јер је НАТО, како је оценио, показао да представља војни, а не политички блок.

На питање шта после суспензије учешћа Русије у споразуму СТАРТ САД треба да разумеју, Путин је одговорио да је њихова ствар шта разумеју а шта не, а да Русија схвата шта треба да ради.

„А морамо да чувамо нашу земљу, обезбедимо безбедност, стратешку стабилност“, рекао је председник Русије.

Навео је да не може да замисли да америчка војска врши инспекцију руских нуклеарних објеката док Вашингтон подржава режим у Кијеву.

Према његовој оцени, земље НАТО-а су, додуше индиректно, саучесници у, како је навео, „злочинима“ кијевског режима.

„Поврх свега, када данас раде ово што раде у Украјини, једноставно не могу да замислим да амерички војници шетају по нашим нуклеарним објектима. То је просто смешно“, рекао је Путин

EU usvojila nove sankcije protiv Rusije, pojačava se pritisak na Moskvu

Преузмите андроид апликацију.