Почетна > Свет
Свет

Пушилин: Одлука народа ДНР о уласку у састав Русије очекивана

Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин изјавио је да се воља народа ДНР на референдуму огледа у завршном протоколу Централне изборне комисије и да је са тим документом кренуо у Москву како би озваничио улазак републике у састав Русије.
Фото: PrtSc/Twitter/pushilindenis

Он је за Спутњик изјавио да је одлука народа ДНР о уласку у састав Русије била очекивана и да су становници управо то и чекали од 2014. године.

„За улазак Доњецке Народне Републике у састав Русије гласало је 99,23 одсто становника. Такав резултат је био очекиван: дугих осам и по година смо тежили том дану“, рекао је Пушилин.

Након завршетка неопходних процедура, Доњецк ће постати један од субјеката Русије, преноси Спутњик.

„Наравно, након овог дугоочекиваног догађаја очекују нас многе промене, то ће се односити и на спољнополитички рад. Полазећи од тога, сигуран сам да ћемо сачувати и узајамно корисне односе са оним земљама које се нису плашиле да нас подрже у тешко време и које су признале државни суверенитет Доњецке Народне Републике“, појаснио је Пушилин.

Он је навео да је један од кључних спољних партнера ДНР била и остала Сирија, која је међу првима признала независност републике, додајући да ће са таквим земљама реализовати постигнуте споразуме.

Гласање на референдумима у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области завршено је јуче, а грађани су убедљивом већином подржали улазак ове четири области у састав Русије, подсетио је Спутњик.

EK predložila 8. paket sankcija Rusiji

 

Преузмите андроид апликацију.