Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Први Сајам медењака у суботу у Новом Саду

Први Сајам медењака у организацији хуманитарног удружења „Тезга за живот“ биће одржан у суботу 26. јуна у Хотелу „Леополд“ на Петроварадинској тврђави с почетком у 13 сати.
Фото: Pixabay/JillWellington

На сајму ће своје рукотворине представити више од 20 излагача из свих крајева наше земље, а манифестација ће, као и све које организује „Тезга за живот“, бити хуманитарног карактера. Сајам медењака имаће свој такмичарско-изложбени и продајни део.

У оквиру такмичарског дела у холу Хотела „Леополд“ биће постављена изложба медењака које су израдили аутори на теме: „Нови Сад“, „Војводина“ и „Цвеће“. Три најбоља рада, која изабере стручни жири, биће касније продата на хуманитарној аукцији.

У продајном делу, на тезгама постављеним у подножју Хотела „Леополд“, код атељеа на Петроварадинској тврђави, наћи ће се рукотворине модличара који су донирали медењаке за овај сајам.

Целокупан приход од њихове продаје, као и од касније продаје медењака који ће бити изложени у такмичарском делу сајма, биће уплаћен за лечење деце која новац прикупљају преко Фондације „Буди хуман“.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.