Почетна > Свет
Свет

Први Октоберфест после пандемије посетило око 700.000 људи

Око 700.000 људи посетило је немачки Октоберфест првог викенда упркос хладном и влажном времену, саопштили су организатори у недељу.
Фото: Unsplash/Markus-Spisk

Број је знатно мањи од милион људи који су фестивал пива посетили 2019. у време последњег Октоберфеста који је одржан пре пандемије коронавируса.

Клеменс Баумгартнер, главни организатор догађаја, рекао је у недељу да је задовољан отварањем и да се нада да ће се време побољшати у наредне две недеље. Хиљаде људи обучених у традиционалне баварске ношње изашло је у недељу на улице Минхена на годишњу параду костима.

Бендови, коњи и украсне кочије су се борили против стихије, заједно са око 9.000 људи у традиционалним ношњама или са традиционалним ватреним оружјем како би пружили друго званично отварање.

Учесници марша су представљали групе из целе Немачке, као и групе чак из САД и Канаде. Многи су се наоружали кишобранима, други су се определили за традиционалне капе у складу са њиховом одеćом.

Упркос лошем времену, десетине хиљада људи изашло је на улице Минхена да посматра параду на путу до Октоберфеста.

Градоначелник Минхена Дитер Рајтер и баварски премијер Маркус Содер такође су били тамо са својим супружницима, који су се возили у специјалним аутобусима.

Неки обучени као произвођачи античких буради дочарали су дух оригиналних професионалаца у индустрији пива који су, како прича каже, изашли на улице у 16. веку да би плесали и развеселили становништво које се опоравља од црне смрти куге.

Група је била активна ове године, већ је неколико пута изашла на улице пре Октоберфеста како би охрабрила популацију оптерећену пандемијом коронавируса.

Међу осталим учесницима марша били су акробатски играчи, извођачи, луткари, планинари и чланови Минхенске градске гарде, групе која је некада била задужена за држање уличних туча и туча у бару под контролом.

Костимирана парада Октоберфеста дуга је 7 километара, најдужа је таква парада на свету.

Španija: Za godinu dana zatvoreno 120 farmi mleka

Преузмите андроид апликацију.