Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Први дигитални водич кроз Нови Сад на енглеском језику

Програмери и дигитални номади су међу најбројнијим туристима који посећују нашу земљу, а не чуди ни податак да је Војводина престоница IT сектора на Балкану.
Фото: Pixabay/Firmbee

То је препознало и „Удружење за промоцију дигиталних номада“ које је уз помоћ Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Туристичке организације Новог Сада направило први дигитални водич на енглеском језику намењен странцима програмерима.

Дигитални водич има за циљ да привуче што већи број страних програмера и да им прикаже нашу туристичку понуду. Водич се састоји од бројних статистика, цене живота, туристичких атракција и најбољих интернет конекција у Војводини.

„Када већ помињемо интернет у самом водичу налазе се и корисни qр кодови између осталог и један који ће странце одмах довести на интерактивну мапу где ће се дакле налазити мапа свих јавних вајфај хотспотова који су потпуно бесплатни за коришћење напољу што је наравно сваком јако битно“, рекао је председник Удружења за промоцију дигиталних номада Никола Сивч.

Дигиталним номадима је Нови Сад изузетно примамљива локација за живот и посао, и то пре свега због примамљивих цена и богате туристичке понуде, кажу из Туристичке организације Града Новог Сада.

„Нови Сад као једна дестинација врло је атрактивна за овај вид туризма, и сведоци смо да је све више људи долази у Нови Сад управо на један овакав начин, да бира Нови Сад као дестинацију где могу да поводе своје време, раде јер цене су те које су њима одговарајуће“, казао је директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић.

С обзиром на то да је данас Војводина најразвијенија регија у Србији, и како тврде, престоница IT сектора на Балкану, жеља Покрајинског секретаријата за привреду и туризам је да искористи те погодности и привуче што већи број дигиталних номада.

„И управо зато јесте важно да понудимо тим људима и ми ћемо водичима снабдети наравно све туристичке организације на територији АП Војводине и о томе ћемо причати и на Инвестиционој конференцији у Мароку, хоћемо и тамо да покажемо људима шта све пружамо“, напоменуо је покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Да је све више туриста који посећују Војводину, говори чињеница да је Нови Сад друга, а Суботица пета најатрактивнија дестинација.

Jesenja akcija JKP „Čistoće“

Преузмите андроид апликацију.