Почетна > Свет
Свет

Прва група од око 400 украјинских војника почела је обуку у Немачкој

Прва група од око 400 украјинских војника почела је обуку у Немачкој за руковање и одржавање америчких тенкова М1 Абрамс, наводи Њујорк тајмс, позивајући се на Пентагон.
Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky

Званичници Министарства одбране раније су саопштили да ће око 30 тенкова бити послато у Немачку за коришћење у програму обуке која ће трајати 10 до 12 недеља, преноси Интерфакс.

„Око 200 припадника војног особља – отприлике један оклопни батаљон – почело је у петак да изводи комбиноване вежбе наоружања на полигонима Графенвер и Хоенфелс у Немачкој, рекао је портпарол Пентагона потпуковник Гарон Гарн.

Овај део обуке укључује основне војничке задатке као што су гађање и медицинске вештине, као и обуку на нивоу вода и чете и евентуално сложеније вежбе које укључују јединице величине батаљона које се суочавају једна са другом.

Други део кадета, око 200 војника, почео је обуку о пуњењу резервоара и њиховом одржавању.

Очекује се да ће до јесени борбене посаде на тенковима моћи да стигну до ратишта у Украјини.

У марту је објављено да САД планирају да Украјини испоруче раније обећане тенкове Абрамс до јесени. Пентагон је одлучио да Украјини обезбеди модификацију Абрамса М1А1, уместо модернијег Абрамса М1А2, како би смањио време испоруке тенкова, подсећа украјинска агенција.

Bajden negativno reagovao zbog raspoređivanja nuklearnog naoružanja u Beolorusiji

 

Преузмите андроид апликацију.