Почетна > Свет
Свет

Прва дама Украјине осванула у модном часопису

Позирање за престижни модни часопис „Вог” толико је непримерено духу народа који је у рату да ће ова медијска порука донети украјинском председнику више штете него користи.
Фото: instagram/Vogue

Месецима се Володимир Зеленски свакодневно појављивао у маслинастим мајицама, преко видео-линка „улазио” у парламенте, у домове Украјинаца, али и целог западног света. Оно што је имао да каже после пет месеци рата и повлачења украјинске војске с доброг дела територије Донбаса постало је предвидиво. Колико је пратила извештаје с фронта у Украјини, јавност је исто толико на лицу Зеленског очитавала расположење у Кијеву. Он, као глумац, говорио је изражајно, понекада превише гестикулирајући, а понекада би му се „омакао” видео-снимак у којем се вртео на столици у свом кабинету, замагљеног погледа, превише емотиван и рекло би се, под дејством алкохола или нечега другог.

Његова супруга Олена Зеленска дуго се није појављивала у јавности након што је у једном интервјуу рекла да други људи пишу говоре њеном мужу. А Зеленски је баш улагао максимум свог глумачког дара да делује као да је све „из његове главе”. Потом је недавно посетила Белу кућу, од председника тражила оружје, а фотографисање с Џозефом Бајденом је из неког разлога најављено, а потом отказано.

А онда је Олена Зеленска, усред рата, осванула на насловној страници модног магазина. „Вог” је објавио интервју с њом под насловом „Портрет храбрости”. Цео пројекат, међутим, сасвим неочекивано за његове ауторе – изазвао је буру реакција, које се могу свести на то да су се председник и прва дама бавили маркетингом усред рата, док људи гину и остају без игде ичега.

Позирање за модни часопис толико је непримерено духу народа који је у рату и, мада ова медијска порука и није намењена њима, изазваће, по свему судећи, више штете него користи. А како се нижу дани ратног стања, популарност Зеленског све више опада у корист начелника генералштаба.

Amerikanci bi da zabrane tankerima prevoz ruske nafte u Kinu

Преузмите андроид апликацију.