Почетна > Србија
Србија

Пруга код Пирота потпуно исправна за саобраћај

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је јуче Пирот. Уручио је захвалнице свима који су допринели санирању последица изливања амонијака након железничке несреће када су исклизнуле цистерне са амонијаком код места Сопотски Хан.
пруга
Фото: Танјуг/Ђорђе Крстић

Део пруге на којем је исклизнуо воз са амонијаком саниран је и пруга је потпуно исправна и безбедна за саобраћај. У шта се лично уверио министар Весић који је од Сопотског Хана, где је дошло до исклизнућа, до самог града Пирота, дошао радном машином.

Захвалнице је уручио на свечаности у Скупштини града у Пироту. Посебно признање одао је потпредседнику Владе Бугарске задуженом за инфраструктуру Христу Алексијевом.

„Повод за њихов долазак је мој позив да им јавно захвалим за помоћ приликом отклањања последица железничке незгоде на прузи Ниш–Димитровград. Чим смо упутили молбу за помоћ, бугарска страна је реаговала. Захвалан сам на томе што су бугарски железничари радили са нашима као да је у питању њихова земља. Недавно је Србија помогла Бугарској и велика је ствар кад знаш да можеш у невољи да рачунаш на помоћ других”, казао је Весић након састанка са потпредседником Владе Бугарске.

Навео је да је било речи и о будућој сарадњи. Да је договорено да се формира заједничка радна група која ће кандидовати заједничке пројекте у области транспорта. Додао је да ће већ током фебруара на позив Алексијева посетити Бугарску и конкретно разговарати о пројектима.

Vesić: Država ulaže u železnice, one će ponovo postati ono što su bile

 

Преузмите андроид апликацију.