Почетна > Србија
Србија

Провокације Приштине први пут наишле на стварну осуду САД, очекујем то и од Европе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас Тањугу у Кишињеву да САД не мењају курс према Косову, али да су првокације Приштине према спрском народу по први пут наишле на стварну америчку осуду и да то очекује исто и од Европе, и најавио да следеће недеље очекује долазак у Београд Мирослава Лајчака и Габријела Ескобара.
Фото: Танјуг/AP Photo/Andreea Alexandru

Вучић је одговарајући на питање да ли САД мењају курс према Косову и да ли могу да утичу на Аљбина Куртија, рекао да ни деца не би могла да прихвате тај закључак јер је сасвим јасно ко је одговоран и крив, за једну специфичну ситуацију.

„Али ако ме питате стартешки, наравно да се ништа посебно у том свеукупном односу према Косову и ситуацији у региону неће променити. Ипак, јесте важно да, ако ништа друго, бар могу да нас чују. Када неко већ претерује месецима и није ништа у стању друго да уради осим провокација према спрском народу – то је први пут наишло на ставрну америчку осуду и захвалан сам им на томе“, рекао је Вучић.

Изразио је наду ће то бити случај и са Европљанима и додао да је, ипак, сигуран да то неће бити случај са свима њима.

„Али, немамо ми ту бог зна шта и куд да идемо. Следеће недеље очекујем и долазак Лајчака и Ескобара у Београд. И ситуација је много компликованија. Проблем у овоме је да ово што се догађало пре три дана на КиМ смо могли да предвидимо и предвидели, али нисмо могли да спречимо. То је проблем када видите да иде у лошем смеру, а нико не мозе да спречи јер постоји тврдоглавност и неодогворност једне ствари, онда то представља озбиљан проблем који није лако да се реши“, нагласио је Вучић.

Vučić: Molio sam jutros Srbe sa severa KiM da istraju u borbi – na miran način

Преузмите андроид апликацију.