Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Проверите како прсти одају ваш карактер

Хиромантија или прорицање будућности из длана.
Фото: Pexels/Pixabay

Прорицање будућности из длана или хиромантија једна је од најпознатијих и најкомпликованијих метода прорицања будућности. Према хиромантији, ваше руке и прсти одају ваш карактер и много говоре о томе каква сте особа.

Колико пута сте у животу погледали у свој длан и пожелели да из њега прочитате своју будућност?

Сигурно пуно, макар из забаве. Зато, руке горе, промешкољите прсте! Добро их осмотрите и откријте шта дужина, али и друге карактеристике ваших прстију говоре о вама.

1. Мали или Меркуров прст

Говори о нашим инстинктима и о начину комуникације. Уколико се савија према домалом прсту указује на саосећајну и добру особу.

Уколико је удаљен од осталих прстију значи да је особа врло независна и у свему оригинална. Врло дугачак мали прст значи да је особа надарена за стране језике и уопште сваку врсту комуникације.

Уколико је прст мали, значи да указује на недостатак самопоуздања.

Трећи део или врх прста: Ако је дугачак одаје елоквентну, шармантну особу са великом моћи перцепције; ако је кратак, значи стидљивост и потешкоће у изражавању.

Други део прста или средњи део: Дугачак често осликава особе које се баве медицином; кратак представља стабилне личности које се доста посвећују другима.

Први део прста или корен прста: Уколико је дугачак значи да особа тежи слободи и индивидуалности; кратак одаје наивне и лаковерне особе.

2. Домали или Аполонов прст (прстењак)

Симбол је креативности и савршенства. Говори о вештинама, односу према уметности, укусу и стилу. Уколико је исте дужине као средњи прст (или дужи), представља људе који се одају ризику и оне који су склони коцки.

Кратак домали прст је показатељ особа које су по природи естетичари.

Трећи део или врх прста: Ако је дугачак одаје креативне особе склоне драматизацији животних ситуација; ако је кратак, указује на практичне типове.

Други део прста или средњи део: Дугачак даје особу са укусом за стил и детаље; кратак значи мањак занимања за лепоту и стил.

Први део прста или корен прста: Уколико је дугачак симболизује особу са изузетним смислом за укус и стил и могуће је да ће на основу тога зарађивати новац; кратак је симбол практичности и једноставности.

Фото: Pexels/Rodnae production
3. Средњи или Сатурнов прст

Говори о начину на који се односимо према материјалним вредностима.

Ако је дугачак показује одлучног, способног и амбициозног човека који је спреман да створи и властити посао.

Ако је кратак, говори о ексцентричној особи која се буни против друштвено прихваћених норми.

Уколико се савија према домалом открива потребу за емотивном и материјалном сигурношћу. Ови људи не воле свађе и срећни су само када су окружени вољеним особама. Уколико је удаљен од домалог, указује на особе којима је с времена на време потребна самоћа.

Трећи део или врх прста: Дугачак открива професије попут полицајаца, инспектора, истраживача и свих оних који имају потребу да залазе у све детаље не би ли открили тајне и скривена значења ствари и догађаја; кратак значи послушне људе који воле да раде на спор и сигуран начин.

Други део прста или средњи део: Говори о људима склоним природним наукама, углавном представља научнике и оне који се добро сналазе са бројевима, посебно ако је танак. Ако је дебљи, указује на љубав према природи; кратак представља ексцентричне људе.

Први део прста или корен прста: Дугачак представља особе с наглашеном потребом за материјалном сигурношћу; кратак говори о особама које су врло пажљиве с новцем.

4. Кажипрст или Јупитеров прст

Говори о начину на који схватамо себе и односимо се према свету. Ако је савијен према палцу означава поштене и амбициозне особе. Уколико је удаљен од средњег прста говори о независној особи склоној филозофији. Повијен према средњем прсту указује на веома брижне и саосећајне особе.

Трећи део или врх прста: Дугачак указује на велике интелектуалне способности, па често указује на способност за политичку, правну или црквену каријеру; кратак одговара практичним, понекад и циничним људима окренутим материјалној страни живота.

Други део прста или средњи део: Дугачак значи вешт ум за управљање у свим подручјима; кратак значи лагану флегматичност и незаинтересованост, односно мањак упорности.

Први део прста или корен прста: Дугачак одаје таленат за спорт, али и за кулинарске вештине; кратак представља особе које размишљају на логичан начин.

5. Палац
Фото: Pexels/Donald Toga

Представља снагу воље, логичке способности и ниво виталности. Савитљив палац даје особу која има способност да се прилагоди другима, крут и несавитљив указује на људе који нипошто не одустају од својих ставова.

Трећи део или врх прста: Дугачак даје одлучне особе; кратак указује на лагано одсуство воље и одлучности.

Други део прста или средњи део: Уколико је краћи од трећег дела указује на особе које се воде инстинктом и осећањима.

Ако је исте дужине са трећим делом указује на људе који се воде разумом и логиком; ако је други део дужи од трећег, означава велике мислиоце који често имају потешкоће да своје идеје спроведу у дела.

Krvna grupa kojoj pripadate govori čime najviše privlačnije suprotnom polu

Преузмите андроид апликацију.