Почетна > Србија
Србија

Протест дела опозиције показао да насиље у Скупштини није било случајно

Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Миленко Јованов изјавио је данас да „део опозиције који стоји иза протеста“ испред зграде Председништва, где је прећено председнику Александру Вучићу никаквим саопштењем не може да спере одговорност са себе. Јованов је оценио да то показује да ни насиље у парламенту није било случајно.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Нема тог саопштења којим ће спрати са себе одговорност за карабин намењен председнику Србије, позиве на убиство председника и насилно отимање власти“, навео је Јованов реагујући на саопшење којим Коалиција НАДА, коју чине Нови ДС С и ПОКС, Заветници и Двери наводе да нису организатори „било каквог јучерашњег окупљања“.

Јованов истиче да је тој „екипи надрипатриота“, након што је измилела из „мишијих рупа, пивница и кафана, у зависности где се ко од њих синоћ затекао“, мало било то што су се тако лако одрекли својих присталица које су позивали на протест, већ сада убеђују јавност како немају ништа са јучерашњим скупом, баш као што су само дан након напада на председника Вучића у Скупштини Србије говорили да га нису они напали.

„Јучерашњи скуп је њихова слика и прилика која је показала да ни насиље у Скупштини није било случајно. То је поново видела Србија. И отуда покушај да се одрекну свог недела“, рекао је Јованов и поучио да им то неће проћи.
Додао је да се понашају као да имају периодична помрачења ума, када постају насилни, а када им помрачење ума прође не сећају се шта су радили.
„Желим да их подсетим, ако се сећају, али се праве блесави и да их обавестим, ако су заиста имали помрачење ума, да су сви заједно – и Јеремићеви и Јовановићеви и Бошкови и ови из жуте странке Заветници нападали председника Вучића у Скупштини, а затим су опет сви заједно учествовали у припреми јучерашњег скупа. Неки, додуше, јавно, а неки далеко од очију јавности. Али заједно“, навео је Јованов.
НАДА, Заветници и Двери саопштили су данас да нису организовали протест испред Председништва и оценили су да је сваки вид вандализма контрапродуктиван, те да „у овом тренутку може да користи једино владајућем режиму“.

Заветници су навели да све четири странке одбацују „јефтине оптужбе и опскурне покушаје СНС“, да их повежу са било каквим облицима екстремизма и насиља.

Оценили су да је то покушај да се медијски компромитују странке које су на изборима добиле подршку више од пола милиона грађана за политику очувања КиМ.
Навели су и да је Вучић „уплашен растом подршке коју добијају државотворне снаге“, те да жели да пројектује „сценарио контролисаног хаоса“, како би успорио и окрњио незаустављив процес великог, политичког, националног окупљања у одбрани КиМ.

Napadnute i oštećene prostorije Mesnog odbora SNS, nadležni da reguju

Преузмите андроид апликацију.